0

totaal€ 0,00

Plesk handleiding - Dns instellingen

Dns

Voor het gebruik van domeinnamen op internet is DNS cruciaal. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat voor alle verschijningvormen van een domeinnaam het correcte fysieke adres wordt gerapporteerd. Het is dus van groot belang dat de instellingen van uw domeinnaam correct zijn.

Om zelf uw DNS instellingen te kunnen wijzigen van uw domein moet u de DNS uitbreiding op uw account hebben aangevraagd. Als u dit niet heeft gedaan, worden op deze pagina de automatische instellingen getoond. De knoppen zijn dan gedeactiveerd.

Als u de uitbreiding wel heeft aangevraagd, kunt u naar wens DNS records toevoegen of verwijderen. Als u een record wilt toevoegen, selecteert u het gewenste type (A, NS, MX, CNAME of PTR) en klikt u op "Add Record". U kunt dan de waarde van het record invoeren en op "OK" klikken om uw wijzigingen op te slaan.

De opgeslagen wijzigingen worden niet direct geactiveerd. Daarvoor moet u nog op de knop "Bijwerken" klikken, die na de wijzigingen bovenaan de pagina verschijnt.  Hierdoor kunt u meerdere wijzigingen doorvoeren en deze aan het eind in één keer activeren.

Mocht er tijdens het instellen iets mis gaan, of u komt er niet meer uit, dan kunt u m.b.v. de knop "restore Defaults" de automatische instellingen weer terughalen. Meer informatie over de mogelijkheden en een uitleg van de verschillende record typen vindt u in het hoofdstuk dns.

Met behulp van de knop "Hoger Niveau" keert u weer terug naar de domeinpagina.