0

totaal€ 0,00

Plesk handleiding - Domeinpagina

Domeinpagina

Standaard is een deel van de instellingen ingeklapt. U kunt de instellingen van alle onderdelen van het domein zichtbaar maken door op het lipje V onderaan de pagina te klikken.

Bovenaan de pagina staan een aantal tabbladen. De eerste is "Websites en domeinen". Hier staan alle instellingen en functies die te maken hebben met uw website.

Het tweede tabblad bevat de instellingen voor e-mail. Hier kunt u mailboxen aanmaken en de instellingen bewerken voor antispam en antivirus. U kunt ook mailgroepen aanmaken, of automatische antwoorden voor afwezigheid.

Het derde tabblad geeft u de mogelijkheid om toepassingen te installeren zoals WordPress of Joomla.

HostinginstellingenAls u gekozen hebt voor een hosting pakket van Digit Services, kunt u hier de instellingen van uw hosting wijzigen. Als u niet voor hosting hebt gekozen, kunt u hier uw domeinnaam koppelen aan een website elders.
Toegang tot webhostingHier kunt u een aparte login instellen voor de persoon die alleen dit domein mag beheren.
FTP toegangHier kunt u de FTP accounts beheren die toegang hebben tot het domein. U kunt zoveel accounts aanmaken als u wilt. Daarbij bepaalt u zelf tot welke mappen of subdomeinen de accounts toegang hebben.
Beheer reservekopieënHier kunt u een back-up maken van al uw domeingegevens en instellingen. De back-up kan worden gedownload, of elders worden opgeslagen.
DatabasesAls u voor uw site gebruik wilt maken van databases, kunt u hier de databases opzetten en beveiligen met wachtwoorden.
Subdomein toevoegenHiermee kunt u subdomeinen aanmaken voor uw domein. Dit is een handige manier om uw domein in te delen in aparte afdelingen.
PHP instellingenBij Digit Services kunt u de PHP versie kiezen waar uw website gebruik van maakt. U heeft daarbij de keuze uit PHP 5.3, PHP 5.4, of PHP 5.5. PHP staat standaard ingesteld om uw website zo optimaal en veilig mogelijk te laten functioneren.
ToepassingenDeze knop brengt u naar het derde tabblad. Hier heeft u de mogelijkheid om toepassingen te installeren zoals WordPress of Joomla.
BestandsbeheerAls u niet in bezit bent van een FTP programma, kunt u gebruik maken van de ingebouwde "file manager". Hiermee kunt u directories beheren, bestanden uploaden en downloaden, en eventueel bepalen voor wie bestanden toegankelijk zijn.
WebstatistiekenDeze knop brengt u naar de /plesk-stat/webstat/ map op uw website. Deze hebben wij ingesteld bij het openen van het account. De map is beveiligd met een wachtwoord. Het wachtwoord kunt u aanpassen via de optie beveiligde mappen.
DNSAls u bij uw account ook de optie DNS beheer hebt gekozen, kunt u hier uw DNS instellingen wijzigen. Als u de optie niet hebt, krijgt u hier een overzicht van de automatische instellingen.
Uw sites beveiligenMet deze optie kunt u SSL certificaten toevoegen voor het beveiligen van uw website. Deze certificaten worden door ons gekoppeld aan uw exclusieve ip-adres.
Beveiligde mappenU kunt met deze optie directories aanmaken die alleen toegankelijk zijn met een gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt zelf de gebruikers aanmaken en wachtwoorden toewijzen.
Website kopiërenHiermee kunt u snel en veilig een kopie maken van uw website en die onder een ander domein of subdomein neerzetten. Zo kunt u een aparte ontwikkelomgeving maken zonder dat de "live" website daar last van heeft.
LogbestandenHier kunt u de logbestanden bekijken die worden bijgehouden van uw domein. Er zijn aparte bestanden voor website met en zonder ssl, ftp en proxy (als uw website gebruik maakt van nginx).
WebgebruikersHiermee kunt u gebruikers aanmaken die een eigen plek krijgen op uw domein. Automatisch krijgt iedere gebruiker een eigen directory http://www.uwdomein.nl/~gebruiker.