0

totaal€ 0,00

Plesk handleiding - SSL certificaten

SSL certificaten

Met deze optie kunt u SSL certificaten toevoegen voor het beveiligen van uw website. Deze certificaten worden door ons gekoppeld aan uw exclusieve ip-adres.

De eerste stap is het aanmaken van een nieuw SSL certificaat met de knop "SSL-certificaat toevoegen". Plesk opent dan een nieuw scherm waarin u een naam kunt invoeren voor uw certificaat. Deze naam kunt u vrij kiezen, het wordt niet in het certificaat opgenomen.

Daarna vult u de gegevens in die in het certificaat opgenomen moeten worden. De versleuteling staat standaard op 2048 bits. Let op dat de gegevens juist worden ingevoerd. Met name bij Extended Validation certificaten worden deze gegevens uitgebreid gecontroleerd, bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel.

Klik daarna op "Aanvragen" om een zogenaamd Certificate Sign Request (CSR) aan te maken. Deze CSR gebruiken wij om uw certificaat te laten ondertekenen bij een geautoriseerde instantie, zoals Comodo of Thawte.

U kunt ook een zelfgetekend certificaat aanmaken. Dit certificaat is technisch identiek aan de officiële SSL certificaten. Echter deze geeft bij gebruik een foutmelding in webbrowsers, omdat de ondertekening van dit certificaat niet wordt vertrouwd.

Onder "Privé sleutel" staat de bij uw certificaat behorende private key. Deze key wordt gebruikt bij het opbouwen van beveiligde verbindingen. Het is belangrijk dat u deze privé sleutel geheim houdt. Bij het verlengen van een SSL certificaat raden wij altijd aan om een nieuwe privé sleutel aan te maken.